Verkopen draait meer en meer om het creëren van de juiste beleving. De juiste beleving maakt dat klanten geïnteresseerd raken in het product, zich verdiepen en mogelijk overgaan tot de koop. In de retail branche is een prachtige vorm van belevingsverkopen Nespresso. Hier gaat het voornamelijk om de beleving van rust en genieten van jou dagelijkse kop koffie waar niemand tussen komt. Ook de kwaliteitsbeleving komt in de kleine details naar voren, namenlijk mooi gekleurde aluminiumcups i.p.v. een plastic kuipjes.

Ook bij grotere investeringen komt het steeds vaker voor dat de beleving belangrijker wordt. Autoproducent Audi is hier in koploper. Audi brengt de beleving zo dicht bij de klant, dat hij met een VR bril zijn toekomstige auto tot in de finesse kan beleven. Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken is het detailniveau van groot belang. Een laag detailniveau geeft de klant een gevoel van eenvoud of laagwaardigheid. Met een consument investering van een tiental tot honderdduizenden euro’s kan Audi zich zo’n gevoel niet permitteren.

Detailvisualisatie in de bouw

Ook bij investeringsgoederen zoals de aankoop van een huis of een utiliteitspand is de beleving van de klant erg belangrijk. De klant gaat immers een grote investering doen. Bij zo’n grote investering wil de klant weten of, dat wat hij koopt, ook overeenkomt met zijn eigen ideeën. Ook hier is het kwaliteitsniveau opnieuw van groot belang. Is de visualisatie eenvoudig van opzet resulteert dit in een lager kwaliteitsgevoel bij de klant. Bij DWanimations is het detailniveau van groot belang. De klanten rekenen er op dat het kwaliteitsniveau afstraalt van de visualisatie en dat het detailniveau refereert aan de werkelijkheid.

simpele visualisatie

Visualisatie met een laag detailniveau

interieurvisualisatie kantoor DWanimations

visualisatie met hoog detailniveau

In de detailvisualisatie rechts ziet u duidelijk een detailniveau dat niet correspondeert met de werkelijkheid. Het geeft een beeld maar laat veel te wensen over als het gaat om een kwalitatieve uitstraling. Het beeld links geeft daar in tegen een zeer realistisch beeld en laat een zeer uitnodigende kantoor omgeving zien. Modern kwalitatief hoogstaand en alsof je het kantoor zo in gebruik kan nemen.

 

Meer weten

Indien u vrijblijvend wilt weten of wij ook uw gebouw of product kunnen voorzien van het juiste kwaliteit, Bel: 085-8771896 of gebruik ons contactformulier en dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.