In onze vorige blogs gaven we al aan wat wij zien ontstaan in de toekomst, als het om visualisaties zou gaan. Hierbij is virtual reality bij ons al de realiteit van vandaag. Een artikel van RTL nieuws op 26 augustus onderschrijft dat we de zaken bij DWanimations helder voor ogen hebben. RTL nieuws gaat in dit artikel in op de “Banen van de toekomst” en op nummer 1 staat “ontwerper van virtual reality omgevingen”.

In deze blog het RTL nieuws item van 26 augustus jongstleden:

Eén op de zes studenten zal in de toekomst een baan krijgen die nu nog helemaal niet bestaat. Dat klinkt vaag, maar je kunt je er prima nu al op voorbereiden.

Windows inventariseerde welke vijf banen het helemaal gaan worden. En wij zochten voor je uit welke opleiding je daarvoor nodig hebt.

1. Ontwerper van Virtual Reality omgevingen

dwanimtions, ontwerper van virtuele omgevingenVolgend jaar worden er naar verwachting meer dan 12 miljoen VR-brillen verkocht en de jaren daarna zal deze markt alleen maar meer geld waard worden, denkt marktonderzoeksbureau Superdata. De mogelijkheden voor Virtual Reality zijn eindeloos: de technologie is bruikbaar in de gezondheidszorg, technologie en het onderwijs. Over een paar jaar gebruiken we de brillen net zo vaak als onze smartphone, denkt Microsoft.

Om al deze nieuwe computerwerelden te ontwerpen is mankracht nodig. “Ze worden de supersterren van de industrie”, denken de schrijvers van het rapport. Als zij hun werk goed doen, dan kunnen we voortaan in één seconde naar een vergaderruimte reizen in het buitenland, hoeven we niet meer voor een bezoekje naar de huisarts en wordt het in elkaar zetten van een Ikea-kast een stuk gemakkelijker.

Verschillende universiteiten bieden daarom vanaf dit jaar speciale studierichtingen aan, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Twente en de Deakin universiteit in Australië. Een opleiding in Louisiana laat studenten zich specialiseren in onder andere het ontwerpen van 3D-modellen voor de bril om te gebruiken in de olie- gas- en treinindustrie.

Het volledige artikel is te vinden via deze link