Consumenten hebben door een fulltime baan steeds minder tijd om relaxt een bezoek te brengen aan een winkel. Om tijd te besparen gaan zij zich eerst online oriënteren in het aanbod van bedrijven en brengen alleen een bezoek wanneer zij geïnteresseerd zijn in de producten en/of diensten. Vandaar de belangrijke vraag; Hoe maak je van een consument een klant?

Een website is niet alleen een online visitekaartje van jouw bedrijf, maar ook het eerste contact moment met een potentiële klant. De vraag is; Hoe zorg je ervoor dat deze potentiële klant niet alleen op de website terecht komen, maar ook getriggerd worden om over te gaan tot een bezoek aan jouw bedrijf. Een belangrijk aspect wat een positieve werking uitoefent is het gebruik van beeldmateriaal.

Beeldmateriaal als trigger?

Beeldmateriaal zorgt ervoor dat men een visuele beleving krijgt en ziet wat jouw bedrijf heeft qua aanbod. Het is dus belangrijk dat beeldmateriaal dat op de website is weergegeven representatief is voor jouw bedrijf. Daar is nog niet alles mee gezegd natuurlijk, want wanneer valt een beeld in de categorie representatief?

Een beeld is representatief wanneer het een duidelijk doel heeft, zoals een visuele presentatie van een product uit het assortiment, of wanneer het een duidelijk idee geeft over wat zich inhoudelijk op de website afspeelt. Buiten deze aspecten om, hoe zorg je er nou werkelijk voor dat je opvalt? Door een extraatje toe te voegen.

Interactiviteit is key

Stel je voor; je bent op zoek naar een keuken en je gaat je oriënteren via internet. Je komt terecht op een website waar gebruik wordt gemaakt van interactieve 3D visualisaties. Dit wil zeggen dat je vanuit je luie stoel diverse demo settingen van keukens kan bekijken alsof je je op dat moment daar bevind. Simpelweg kleuren uitproberen, kasten openen en sluiten, extra informatie krijgen over gebruikt keuken apparatuur en frontjes van de kastjes “aan en uit” kunnen zetten. Niet alleen voor de consument is het “vanuit thuis gebruik” een groot voordeel, maar ook voor de verkoper zijn er een aantal grote voordelen.

Voordelen voor de zakelijke ondernemer?

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Kosten besparend; het is niet nodig om verschillende soorten personeel in te huren.
  • Tijdbesparend; het product hoeft niet gerealiseerd te worden om een demo daarvan te hebben.
  • CO2 verbruik wordt verminderd; het product hoeft niet vervoerd te worden.
  • Veranderingen in demo’s zijn geen probleem, dit is zo aangepast.
  • Mogelijkheden zijn eindeloos; het is geschikt en kan toegepast worden voor allerlei soorten producten.

Ben je nou nieuwsgierig naar wat wij kunnen betekenen voor jou? Twijfel niet, neem contact met ons op!