Tijdens de planontwikkeling van een nieuwbouwproject of herontwikkeling van een
bestaand gebied worden in verschillende stadia allerlei technische of schetsmatige
situatie plattegronden ontwikkeld. In deze plattegronden wordt weergegeven
op welke manier het gebied ingericht wordt.

Deze plattegronden hebben niet alleen een bouwkundige functie, maar ook een
informatieve functie. Vragen als: “Welke invloed heeft het bouwproject op de omgeving?”
en “hoe is de ontsluiting ingeregeld?” worden op deze wijze weer gegeven. Ook de
eerste technische en schetsmatige previews van het gebied worden in de markt
gezet om haalbaarheid in de omgeving te toetsen.

Wat houdt het in?

Technische en schetsmatige situatie uitwerkingen zijn een goed middel om inzicht te geven van het project. Deze uitwerkingen spreken alleen niet zozeer tot de verbeelding van potentiële kopers en de omwonende. Hierdoor loopt de ontwikkelaar grote kans om bezwaren te krijgen vanuit omwonende van het te bebouwen gebied. Deze bezwaren zorgen mogelijk voor een vertraging in het gehele traject, wat onnodige kosten met zich meebrengt.

Wat nou als deze bezwaren voorkomen kunnen worden? Geen onnodige kosten maken door interpretatie verschillen en besparingen realiseren op de verkoopinspanningen?

De oplossing is simpel; tijdens het ontwikkelen van de nieuwe situatie stappen wij als organisatie in. De technische gegevens vormen wij om tot een prachtige 360 graden omgeving. Deze kan in verschillende stadia van ontwikkeling, maar ook nog tijdens de verkoopfase, worden ingezet.

Van ontwikkeling tot verkoopfase, een duidelijke visuele weergave van het gebied. Startend met abstracte vormen en basisinformatie als waterberging, verkeersontsluiting e.d. Daarna in verschillende fases doorontwikkeld tot een volledig realistische visuele weergave voor het verkooptraject. Denk hierbij aan clickpoints naar de straat-, woning en interieur impressies.

Het kan allemaal!

Op deze wijze heeft u tijdens elke fase van de projectontwikkeling de juiste tools om de visie op het gebied goed en duidelijk weer te geven.

Hoe werkt het?

Door middel van beeldmateriaal wat gemaakt is door gebruik van drones, passen wij direct de nieuwe situatie virtueel in de echte omgeving. Dit wordt ook wel een inpassing genoemd. Op deze manier wordt een realistisch beeld geschept over de locatie en de uitwerking van het nieuwe plangebied. Wij werken ieder aspect tot in de kleinste details uit. Deze virtuele omgeving is via elke formaat beeldscherm (desktop, laptop, tablet en mobiel) duidelijk in te zien en extra informatie kan door middel van clickpoints in de omgeving verwerkt worden. Verandert er iets in de omgeving? Geen zorgen, dit passen wij aan naar het gewenste resultaat.

De voordelen

Alle voordelen van planontwikkeling op een rij:

  • Duidelijk inzicht en overzicht van het project van ontwikkeling tot en met verkoop
  • Totaalbeeld van het project en omgeving
  • Laat de overheid en consument de sfeer echt ervaren
  • Werkend op alle devices (desktop, laptop en mobiel)

Nieuwsgierig naar mogelijkheden voor jouw project? Neem contact met ons op! Onze experts adviseren en denken met je mee om het project op de beste manier te presenteren.