Terugblik, het eerste half jaar is voorbij gevlogen en het is nog een goede vier maanden naar het einde van het jaar. De start van het jaar was al veel belovend, de bouw trekt flink aan en dat was aan het aantal opdrachten goed te merken.  Een mooi moment om in onze blog eens stil te staan bij de ontwikkelingen van ons bedrijf in het afgelopen jaar.

U-App

App, Dwanimations, U-App

U-App: contact met de klant van verkoop tot oplevering

Door gebruik van U app heeft de aansturende partij contact met de klant van verkoop tot oplevering. Door goed te luisteren naar onze klant, kwamen wij er achter dat men zocht naar een goede ontsluiting van de beelden die wij maken.

Virtual reality en realistische “artist impressions” zijn mooi, maar hoe krijg je het complete beeld van je project bij de consument over de bühne. Hier hebben we sinds zeer recent een pracht van een oplossing voor. De U- App maken we geheel in de huisstijl van de ontwikkelaar of verkopende aannemer. Via deze app kan hij zijn complete project ontsluiten op de mobile devices van de consument. Alle details van het project zijn te vinden en als klap op de vuurpijl kun je de consument op de hoogte houden van het bouwproject van aankoop tot oplevering middels de project status. De App biedt ruimte voor de ontsluiting van virtual reality, koperskeuze opties en vorderingen van de verkoop of bouw van het project. De eerste feedback van de klanten is al veel belovend. Dit het middel om in contact te blijven met je klant tijdens de gehele projectfase.

BIM challenge

BIM challenge, DWanimations, Deltion college

Enthousiaste reacties op de BIM Challenge

Ook de ontwikkeling op het gebied van trainingen staan niet stil. Dit jaar is de BIM Challenge een feit geworden. De BIM Challenge is speciaal ontwikkeld voor ROC’s (MBO opleidingen).

In deze training worden de leerlingen in 20 uur op de hoogte gebracht wat BIM is en hoe men op een BIM platform samenwerkt. De leerlingen worden in teams verdeeld om zo één bouwproject een project virtueel neer te zetten. Via deze leerzame en interactieve cursus leren de leerlingen wat de gevolgen van samenwerken en keuzes maken zijn. Het mooiste is, is dat de BIM Challenge omarmd wordt door “Bouwend Nederland”.

Virtual reality komt op stoom

virtual reality, Dwanimations, Virtual reality BPD Prinsen Poort

virtual reality voor iedere doelgroep

In 2015 hebben we bij DWanimations ingezet op virtual reality. De markt zoekt opties om woningen aan de klanten te laten zien die nog niet gebouwd zijn maar toch het gevoel moeten geven dat ze al bestaan.

Virtual reality is daar de mooiste tool voor. Niet alleen omdat de klant een directe beleving krijgt van de dimensies en de omgeving van de woning, maar bovenal dat de eindklant het op zijn eigen smartphone kan beleven zonder moeilijke instructies o.i.d. Dit jaar merken we goed dat de vraag naar virtual reality zich flink doorzet. Om ons goed te blijven positioneren blijven hier ook de komende jaren in investeren.

Personeelvacature, DWanimations, personeel gezocht

Met al deze ontwikkelingen die ontstaan naast ons gewone werk, kan het ook niet anders dat de bezetting van het personeel ook veranderd.

Afgelopen jaar hebben we een junior 3D artist aangenomen en de tweede staat inmiddels opstapel. Daarnaast is er nog een kleine groep van flexibele krachten die aan ons mooie bedrijf mee willen bouwen. Ook stagaires vonden hun weg naar ons bedrijf en hebben hun stage leerzaam en met een goede beoordeling van ons en van school af kunnen sluiten. Joshua heeft er zelfs voor gekozen om na zijn stage bij ons te komen werken en heeft zo zijn eerste contract op zak.

De komende periode

Na een terugblik is het ook leuk om even naar de toekomst te kijken. De ontwikkelingen op het gebied van Virtual reality gaan razend snel en ook augmented reality zal een verdere aandacht verdienen. BIM begint zich ook steeds meer te ontwikkelen en zal ook helpen onze processen te versnellen.

DWanimtions wil waarde toe blijven voegen aan de producten die we maken. Daarnaast willen we net zo als afgelopen jaren vooraan zitten bij de trends en ontwikkelingen waarbij we de betaalbaarheid voor onze klanten niet uit het oog willen verliezen.

Wat als een paal bovenwater staat is dat een groeiend bedrijf leuk is, zolang je het als team met plezier blijft doen. Ook de klanten zullen dan het beste resultaat ontvangen.

Mocht u vragen hebben na aanleiding van deze mail of meer willen weten over de mogelijkheden van ons bedrijf, schroom niet bel: 085-8771896 of gebruik ons contactformulier.