Alle bouwproduct producenten en groothandels manifesteren zich met hun producten digitaal. Veel leveranciers en producenten zijn bezig hun bouwproducten via eigen websites of die van derden te ontsluiten naar de gebruiker. Steeds vaker worden er strenge eisen gesteld aan de beelden van de bouwproducten. Denk hierbij aan de aangezichtshoek, grootte, achtergrond, kleur, helderheid en resolutie.

Op dit moment zijn nog redelijk veel bouwproducten die als content op een website of brochure gebruikt worden digitaal gefotografeerd. Belangrijke reden hiervoor is dat men een realistisch beeld wil hebben van het product. Tot voor kort was dit ook de beste manier, maar door snelle ontwikkeling op het gebied van rendering zijn producten inmiddels prima (foto) realistisch aan te maken.

Het voordeel van een visual

Veel bouwproducten kennen tijdens hun levenscyclus één of meerdere aanpassingen in vorm en of uitvoering. Is het product gewijzigd moet men ook de content op de websites, brochures, actiekranten en posters aanpassen. Al deze content aanpassingen kosten veel tijd (lees geld). Zeker als de producten opnieuw gefotografeerd moeten worden, de initiële investering is direct niets meer waard. De kosten lopen op,  door de huur van een fotograaf, het verzamelen van de spullen op locatie, de omgeving in gereedheid brengen etc, etc…..bouwproducten visual

Werk je met (foto)realistische visualisaties dan zijn aanpassingen een stuk eenvoudiger (lees goedkoper) te realiseren. Aan de basis van een visualisatie staat veelal een 2D of 3D productie tekening. De aanpassingen die hier in gedaan worden, kun je meenemen in je rendering en op deze manier wordt het beeld eenvoudig aangepast. Door te werken met deze 3D beelden zijn ook de hoeken en resolutie van het beeld snel in te regelen. Een ander voordeel is dat je ook makkelijk een doorsnede van het product kan maken en zo de klant goed inzicht kan geven in de opbouw van het product. Nog een voordeel is dat de producten ook eenvoudig te converteren zijn naar een BIM omgeving (vice versa).

Als u wilt weten of uw producten snel om te zetten zijn naar een bruikbare 3D visual neem dan contact met ons op 085-8771896.