Nu het kouder wordt, maken we het gezelliger in huis. Kachels en kaarsjes aan, dekens uit de kast en
meer tijd op de bank. Een goed boek, die ene serie of toch een interieur tijdschrift? En als je
dan snuffelt in een tijdschrift, vallen dan de nieuwste interieurtrends op?
De nieuwste trends op het gebied van interieur voor 2021 zijn dus bekend.
Welke trends zijn dit en hoe kan je ze in je eigen huis toepassen?

Duurzaamheid als trend op het gebied van interieur, wat betekent dat precies? Het houdt in dat meubels gemaakt zijn van gerecyclede materialen of dat het design ervan tijdloos is en past binnen ieder interieur. Voorbeelden van duurzame materialen zijn bamboe, hout en keramiek.

Een wereldreis maken zit er helaas niet in, maar dat betekent niet dat we de wereld niet in huis kunnen halen. Dit brengt ons op de volgende trend, namelijk Werelds. Deze trend houdt in dat je bepaalde invloeden, zoals kleuren en accessoires uit andere landen, in jouw interieur verwerkt. De wereldse invloeden worden vaak gecombineerd met aarde tinten, zoals donkerbruin.

Japandi, een trend waarin interieurinvloeden van Scandinavië en Japan gecombineerd worden. Geografisch gezien liggen de landen ver uit elkaar, maar qua interieur zijn beiden stijlen minimalistisch en qua kleurstelling vrij neutraal. Het rustige interieur in de stijl Japandi wordt vaak gecombineerd met contrasterende details in de kleuren rood en zwart.

Last but not least; het gebruik van lichte / knuffelbare stoffen en statement pieces. Statement pieces zijn opvallende accessoires binnen een interieur. Denk aan vazen met opvallende bloemen, of schilderijen met veel kleur. Lichte en knuffelbare stoffen zijn voornamelijk stoffen als linnen en wol. Dit geeft een zacht en comfortabel uiterlijk aan verschillende meubels.

DWanimations is altijd op de hoogte van de laatste trends. De belangrijkste trends worden met zorg samengesteld en verwerkt in alle projecten. Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan contact met ons op.