Op 13 januari 2020 hebben wij een bezoek gebracht aan IMM cologne; een internationale beurs op het gebied van meubels en keukens. Deze beurs vindt jaarlijks plaats in de Duitse stad Keulen. Tijdens deze beurs tonen voornamelijk meubelproducenten als Zuiver en Leolux hun nieuwste collecties.

“What’s in it for us?”

Een goede vraag zou je denken.. Wij houden ons niet alleen bezig met de vormgeving van ruimtes op zichzelf, maar ook met de inrichting hiervan. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends. Dit kan men terug zien in de ontwerpen die wij opleveren.

Nieuwsgierig? Neem dan vooral een kijkje op onze website.

De interieurtrends van dit jaar zijn qua kleur vooral pastel/aarde tinten of donkere kleuren in combinatie met felle tinten. Denk hierbij aan een donkere ruimte en meubels in combinatie met fel gekleurde accessoires. De stijl van de ruimtes is te omschrijven als industrieel, minimalistisch en de sfeer geeft eigenlijk weg dat de jaren 60/70 weer terug komen. Ook wordt er gebruik gemaakt van patroon behang waarvan het patroon weer terug komt in bepaalde accessoires, als bijvoorbeeld kussens.

Wat opvalt aan het gebruik van materialen is dat dit met name natuurlijke materialen zijn, bijvoorbeeld hout en marmer. Bijzonder was dat, naast de natuurlijke materialen, er ook meubels waren welke gemaakt zijn van badstof en ook veel “gevlochten” meubels. Daarnaast was een spraakmakende verschijning het gebruik van stof op de deur van een kastje.

In de opstelling van de stands werden banken gebruikt als “afsluiters” van ruimtes. Achter banken werden tafels of kasten geplaatst waarop accessoires stonden, zoals planten. Merendeel van alle zitmeubels en kasten beschikten over ranke poten. De opstelling van de meubels is ruimtelijk -dus niet veel meubels op een vierkante meter- en wandkastjes worden niet in rechte lijnen opgehangen, maar op een speelse manier.

Op het gebied van exterieur valt op dat van zitmeubels, zoals banken, de poten ontbreken. Deze sfeer is vrijwel binnen alle stands van exterieur terug te vinden, een echte lounge stijl. Qua kleur is er met name gebruik gemaakt van verschillende soorten groen tinten in combinatie met wat warmere kleuren.