Optimale feedback is essentieel voor het verkrijgen van een visualisatie die overeenkomt met de verwachting van de klant. Binnen vele industrieën is LEAN werken een belangrijke manier om verspilling tegen te gaan. Verspilling kan zich in vele vormen uiten en vertaald zich niet altijd in de kostprijs van een product. Het rendement daarin tegen wordt hierdoor wel beïvloed zowel aan de zijde van de opdrachtgever als wel aan de zijde van de opdrachtnemer. Dit geld ook zeker voor het vakgebied waar wij ons in begeven.

Moeilijkheid van feedback

De moeilijkheid van een goede visualisatie zit hem in de vertaling van gedachten naar de werkelijke visualisatie. Begrippen als mooi en lelijk maar ook licht en donker worden vaak gebruikt. Het zijn allemaal zaken die subjectief zijn. Het ene persoon kan geel een mooie kleur vinden maar de ander vind blauw veel fraaier. Een goede uitwerking van een project waar meerdere mensen bij betrokken zijn maakt het nog wat complexer. Iedereen heeft zijn eigen interpretatie van mooi en lelijk. Men kan bij elkaar liggen qua smaak, maar overeenstemming vinden is een complex proces.

Extra complex

Veelal wordt er in projectteams gewerkt waarbij er meerdere mensen feedback geven. Het is zeker niet gebruikelijk dat er binnen zo’n projectteam 1 persoon alle feedback verzamelt en samenvoegt tot één geheel. Het komt dan voor dat men de zelfde aanpassing zoekt maar het van elkaar niet weten. Ook komt het regelmatig voor dat de feedback van verschillende personen elkaar tegen spreken. Alleen al dit proces is een vorm van verspilling waarbij wij van DWanimations gezien hebben dat het beter kan.

De oplossing “optimale feedback”

Wij hebben een online feedback systeem ingevoerd waarbij verspillingen ernstig worden terug gedrongen. Ons feedback systeem voegt dan ook waarde toe en neemt verspilling weg.

Het online feedback systeem is zo opgezet dat de opdrachtgever meerdere mensen uit een projectteam feedback kan laten geven. Elk lid van het projectteam krijgt een melding als een van de leden feedback heeft geplaatst. Op deze manier weet men van elkaar wie waar wat van vind en worden onnodige kostbare discussies achteraf voorkomen. Het feedback systeem zorgt er voor dat men met elkaar tot een goede overeenstemming komt. Een bijkomend voordeel is dat wij gezien hebben dat het projectteams helpt om subjectieve feedback beter te onderbouwen. Na overeenstemming binnen de projectgroep kan men de feedback doorsturen waarna we veelal maar één revisie ronde nodig hebben.

De voordelen van ons systeem

  1. Prijsvoordeel
  2. Gratis voor elke klant
  3. Reduceert verborgenkosten
  4. Procesversnelling
  5. Voorkomt tijdverspilling
  6. Voorkomt doublures in de feedback
  7. Helpt subjective feedback te onderbouwen
  8. Veelal maar 1 revisie ronde nodig